Zaagselstrooier - Lava3 - Combistrooier - Lavameel - Zaagsel

 • Geplaatst:
  23-06-2011
 • Bekeken:
  2592 keer
 • Adverteerder:
  martin sinnige
 • Woonplaats:
  Gorredijk
 • Provincie:
  Friesland (NL)

De Combistrooier

Een door één persoon voortbewogen, electrisch aangedreven zaagsel/Lava3 strooier op 2 wielen. De machine is ontworpen voor het strooien van een Lava3 met zaagsel mengsel op hoge snelheid met een capaciteit van 2 zakken zaagsel met 2 emmers Lava3.

Gebruikers zeggen "Dit is een machine waar we nauwlijks zonder kunnen."

gewicht 55 kg
laadvolume 215 l
lossnelheid 215 l/min
uitwerphoogte 45 cm
breedte 78 cm

•variabele hoeveelheidregeling
•strooit 1 tot 1,2 m.
•geen zekeringen
•korte totale strooitijd
•volledig oplaadbaar
•hoge uitwerpsnelheid

Kijk op:

www.lava3.nl

Lava3 bindt de stikstof in de mest waar kalk het ontbindt

De stal

Zorg voor een laag van Lava3 meel tussen de koe en ondergrond (rubbermat e.d.). Dit om het schurend effect van open hakken e.d. te voorkomen. Lava3 geeft goede droge boxen en is bacterie remmend. Lava3 zuivert wonden zoals speenbetrappen en klauwontstekingen. Maak regelmatig een Lava3 voetenbad. Bij voldoende gebruik in de stal wordt de ammoniakuitstoot sterk verminderd. Ammoniak en stikstof zijn vluchtige stoffen die door Lava3 snel worden gebonden. Door de reductie van ammoniakgas, minder vliegen in de stal. Dus strooi ook Lava3 in de wachtruimte, kalverboxen en afkalfboxen. Als koeien al of niet per ongeluk van het meel eten, is dat geen probleem. Lava3 heeft geen schrale of gevoelige spenen tot gevolg. Lava3 is het betere alternatief voor kalk en krijt.

De mestput

Lava3 zakt niet naar de bodem van de mestput. Het bindt zich direct aan de organisch zwevende massa. De sporenelementen in Lava3 bevorderen de omzetting (fermentatie) in de drijfmest. Door dit fermentatieproces krijgt de drijfmest een hoger percentage gebonden stikstof, nitraat en fosfaat. Deze homogenere mest zorgt ervoor dat de meststof beter opneembaar is voor het bodemleven (wormen e.d.).

Het land

Doordat Lava3 rijk is aan mineralen en sporenelementen, is het een unieke bodemgroei toevoeging om de vruchtbaarheid van de bodem te bevorderen. Het stimuleert de opname van veel grondstoffen die reeds vastliggen in de bodem (o.a. fosfor). Lava3 heeft een snel en langwerkend effect. Lava3 verbetert de gewasopbrengst. Het hoge gehalte van silicium in Lava3 zorgt voor celwandversteviging van de plant. Hierdoor groeit er een steviger gewas. De combinatie van klei- en aluminium plaatjes in Lava3 zorgt voor een beter kleihumes complex, waardoor de grond het vocht beter vasthoudt. Lava3 geeft een betere vastlegging van voedingsstoffen in de bodem zodat deze minder snel uitspoelen. Dus een reductie van nitraatverlies in de bodem. Als een plant stikstof toegediend krijgt, dan krijgt de plant een groeistoot. De mineralen en sporenelementen moeten dan wel aanwezig zijn. Kunstmest, compost, stalmest e.d. zijn niet in staat de oorspronkelijke mineralenbemesting te vervangen. Lava3 wel! Lava3 meel is geen vervanger voor NP-kunstmest maar verhoogt wel de effectiviteit van deze meststoffen. Kortom u kunt volop zonder enige problemen en volkomen veilig Lava3 in de stal strooien. Lava3 bevat sporenelementen o.a.: fosfor, mangaan, borium, molybdeen, kobalt, silicium, natrium, ijzer, titaan, koper, zink en nog vele anderen.

Aktie - Bij bestelling van 2 bigbags Lava3 een Lava3 schep.

Bezoek de website

Stuur een bericht naar de aanbieder

Rapporteer deze advertentie

Ook gratis tweedehands te koop verkopen?

Plaats ook een gratis tweedehands zoekertje zoals te koop Zaagselstrooier - Lava3 - Combistrooier - Lavameel - Zaagsel in de rubriek tweedehands tractoren. Hier kan je gratis verkopen en kopen door zoekertjes of advertenties te lezen en te plaatsen. Tweedehands te koop of te huur marktplaats met zoekertjes of advertenties uit België en Nederland.

Uw eigen zoekertje of advertentie plaatsen is zeer eenvoudig. Klik hier voor gratis zoekertje plaatsen dat binnen de minuut actief is. Plaats tevens een onbeperkt aantal gratis foto’s bij elk zoekertje! Zowel te koop, te huur, aangeboden en gevraagd.

Relevante tweedehands te koop met Zaagselstrooier - Lava3 - Combistrooier - Lavameel - Zaagsel

 • hooiwagen

  hooiwagen

  hooiwagen - bevragen enkel telefonisch 014/218241...

  € 200,- 22-07-2017 Gorredijk
 • zetor 2stuks

  zetor 2stuks

  zetor 6711 met frontlader in werkende staat zetor 4611 motorprobleem water komt bij olie...

  € 15.000,- 08-07-2017 Gorredijk
 • Pirelli tractorband

  Pirelli tractorband

  1 nieuwe Pirelli tractorband. De maat is 13.6 R 36 6 play rating TM 300S U kunt mij een privé e-mail sturen: Guthertje@hotmail.nl U kunt mij telefonisch bereiken op nummer: 0031615487054...

  € 0,- 31-05-2017 Gorredijk
 • Good Year dubbel lucht tractorbanden

  Good Year dubbel lucht tractorbanden

  2 Good Year tractorbanden. De maat is 13.6-36. 6 Fly rating. U kunt mij privé mailen: Guthertje@hotmail.nl U kunt mij telefonisch bereiken op nummer: 0031615487054...

  € 0,- 31-05-2017 Gorredijk

Meer tweedehands zoekertjes van martin sinnige

 • Lavameel - Lava3 - Ligbox Stal Strooisel - Bigbags

  Lavameel - Lava3 - Ligbox Stal Strooisel - Bigbags

  Lava3 bindt de stikstof in de mest waar kalk het ontbindt De stal Zorg voor een laag van Lava3 meel tussen de koe en ondergrond (rubbermat e.d.). Dit om het schurend effect van open hakken e.d. ...

  € 0,- 23-06-2011 Gorredijk
plaats advertentie